20 Ocak 2011 Perşembe

2010′un en çok satan kitapları


2010′un en çok satan kitabı Şah ve Sultan olmuş. En çok satan kitaplar arasında Muz Sesleri, Firarperest, Alaycı Kuş ve İstanbul Hatırası da var. Tam listesini paylaşmak istiyorum..Bir kaçını okuma fırsatı bulmuştum...Listede ki her kitap birbirinden değerli,okunması gereken kitaplar..Tavsiye ederim..



1- Şah ve Sultan-İskender Pala İskender Pala’ya göre Çaldıran’da yaşananlar dini değil siyasi. Her iki tarafın yanlış bilgilerle doldurulduğunu söyleyen Pala, “Bu dolduruluş bizi ayrıştırdı. Tarihteki çatışmaları temel alarak geleceğe yürüyemeyiz” diyor.Şah İsmail ve Yavuz Sultan Selim, romanın başkahramanları. Kitapta, Türk’ün Türk’le, Müslüman’ın Müslüman’la sırf iktidar çatışması yüzünden karşı karşıya gelmesi konu ediliyor.

2- Muz Sesleri-Ece Temelkuran Ece Temelkuran, kalplerin yağmalandığı yerden anlatıyor hikâyesini; Ortadoğu’dan. Bizden alıp döküntülerini iade ettikleri hikâyelerimizi geri almak için… Aşklarımızı, acılarımızı, haysiyetimizi… Yağmalandıkça kapattığın kalbini aç şimdi. Çünkü bu senin hikâyen. Sen de Ortadoğulusun!

3- Alaycı Kuş-Suzanne Collins Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins’in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

4- İstanbul Hatırası-Ahmet Ümit Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslim’ine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul’un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul’un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.

5-Firarperest-Elif şafak Elif Şafak yeni kitabı Firarperest’te evlilik, sokak hayatı, mantık gibi konulara değinmiş ve ilginç tespitlerde bulunmuş..İnsan ki eşrefi mahlûkattır, içindeki semavi özü keşfetmekle yükümlüdür. Çıkacaksın yollara, kendine doğru git gidebildiğin kadar. Keşif boynumuzun borcudur. Kendimizi keşfetmek, aşkı keşfetmek, dünyayı keşfetmek, Öteki’ni keşfetmek…

6-İçindeki Gücün Sırrını Keşfet-Nuray Sayarı Bu kitapta; Düşünme şeklini değiştirdiğinde her şeyi değiştireceğinizi, aşkı, parayı, başarıyı, sağlığı ve istediğimiz her şeyi kendimize nasıl çekeceğimizi, büyüden, nazardan nasıl korunacağımızı, düşünce gücüyle maddeyi nasıl kodlayacağımızı, yavaşlamanın ve farkındalığın önemini, ıstıraplarımızı nasıl sona erdireceğimizi, korkularımızdan, endişelerimizden arınma yollarını, hayallerimizi nasıl gerçekleştirebileceğimizi, günleri, burçları ve bitkileri, değerli taşlar ve anlamlarını, evimizde Feng Shui ile nasıl mucizeler yaratacağımızı, beş elementin hayatımızdaki anlamını ve yaşama dair daha birçok şeyi hayatın bilgeliyle birlikte öğrenip, çeşitli testler eşliğinde kendimizde mucizeler yaratacağız.

7-    Sil Baştan-Ken Grimwood Ken Grimwood’un sıradışı eseri Sil Baştan, zihninize şu soruyu kazıyor: Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?Birçok dile çevrilen ve listeleri alt üst eden Sil Baştan hayatın karmaşık döngüsünü sorgularken hayal gücünüzü de sonuna kadar zorluyor.

8-Haliç’te Yaşayan Simonlar-Hanefi Avcı Emniyet Teşkilatının efsanevi ismi, Susurluk sürecinde cesur duruşuyla gerçek bir kanun adamı tavrı gösteren Hanefi Avcı yine doğru bildiklerini söylemeye devam ediyor. Ucunun kime dokunduğuna bakmadan, yalnızca ülkesine karşı vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için son dönemde yaşananların iç yüzünü kamuoyuna açıklıyor

9- Ateşle Oynayan Kız-Stieg Larsson “Eğer hâlâ Ejderha Dövmeli Kız’ı okumadıysanız, bu övgüyü okumayı bırakın ve bir tane alıp okumaya başlayın…Eğer Ejderha Dövmeli Kız’ı okumayı bitirdiyseniz, o zaman hiçbir şey ikincisini almaktan sizi alıkoyamaz.”

10-Aşkın Gözyaşları-Sinan Yağmur Yedinci ve en tesirli bıçak darbesi ensesine gelir boynu sağa doğru bükülmüştür. Dervişler yere kapanmasını bekleye dursun. Şems Hz. Peygamberin şu hadisini sesi boğuk mırıldanır: “Allah’a kavuşmayı isteyeni Allah da sever” Dervişlerden birisi sırtına tekmeyi vurur. Yüzüstü taş zemine kapanır, dudağı patlamış, dişleri zemine dökülmüştür Siyah feracesi kanlar içinde bordoya dönmüştür. Saçlarından tutarak kafasını kaldıran dervişin niyeti Şemsin başını gövdesinden ayırmaktır.




2 yorum:

  1. ejderha dövmeli kız + ateşle oynayan kız
    gözde kitaplarım arasında benimde:)
    açlık oyunlarıda aynı şekilde

    şah ve sultan almadım henüz ama elimdeki küçük arıyı bitirince ona geçeceğim sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İskender Pala / hayranlıkla okudum ve okuyacağım kitaplarını...Şah ve Sultan okunması gereken tarihin belli bir bölümünü anlatan iyi bir tarih romanı diyebilirim...

    Ayrıca 'İstanbul Hatırası-Ahmet Ümit' bilmem okudunuz mu? Okunacaklar arasında olması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum...
    Teşekkürlerimle..

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...