27 Şubat 2011 Pazar

Dahilerin aşklarını hiç merak ettiniz mi?

Türk şair ve yazarların kaleminden dünya çapında bir kitap: DÂHİLER VE AŞKLARI. Dünyaca ünlü 44 dâhinin yaşadığı, daha çok da trajik olan aşkları, eserleri paralelinde ortaya koyan bir eser. 
Özcan Erdoğan'ın kaleme aldığı Dahiler ve Aşkları,sanat, edebiyat, bilim ve düşün tarihinin önde gelen dâhilerinin yaşadığı aşkları, eserleri paralelinde ortaya koyan, ansiklopedik ölçekte bir biyografi kitabı. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada toplam olarak bu kapsamda oluşturulmuş nadir eserlerden biri olma özelliği de taşıyan bu kitap; içinde yer alan dâhilere, yaptıkları çalışmalar ve ilgi alanları açısından, oldukça yakın değerli yazar ve şairlerimizin yoğun çabalarıyla ortaya çıktı. 


Not: Atv ekranlarında dün gece yayınlanan Gönülçelen dizisinde bu kitaptan ve içindeki bir hikayeden bahsedilmiş..İzleyicisi olan arkadaşım kitabı merak edip bana sordu..Sağolsun kitaptan haberdar olmamı sağladı..Böyle değerli bir kitabı okumamak ve kütüphanemde bulundurmamak olmaz..En kısa zamanda okuyup kütüphanemde yer ayıracağım..

Sevgiler..

6 yorum:

  1. Ben hep merak etmi$imdir.. Heleki sairlerin e$lerini.. O $iirlerin kime ait oldugunu bilmek için :)

    YanıtlaSil
  2. aşktan tıpkı karanlıktan korkar gibi korkuyorum
    o yüzden ben almayim ama alana da mani olmayim

    YanıtlaSil
  3. Ben de şiir yazan biri olarak, şuna inanıyorum bir insanın içinde aşk varsa her şey başkadır. Şiirler raks ederler adeta, mısralar oradan oraya sürüklenirler. Çünkü kalpte bir değil; iki can vardır. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. bu kitabı görmüştüm ama en kısa zamanda alacağım..

    YanıtlaSil
  5. girlythings ' katılıyorum ben de.. Benim aşkımı anlatan kitap daha yazılmadı. Onu beklemeliyim ben...

    YanıtlaSil
  6. Mimlendin:) Görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...