14 Şubat 2011 Pazartesi

Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun :))





"Andolsun ki içlerinden,kendilerine Allah'in âyetlerini okuyan,(kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen,kendilerine Kitap ve hikmeti ögreten bir Peygamber göndermekle Allah,müminlere büyük bir lütufta bulunmustur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler. " (Âl-i Imrân,164) 

Bu gece,müslümanlar arasinda yüzyilllardan beri büyük bir cosku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz derin bir saygi ile anilmaktadir. 

Peygamberimizin dogum yildönümlerinde okunan mevlidleri saygi ile dinlemek,O'nun mübarek ruhuna salât ve selâm okumak hiç süphesiz büyük milletimizin Sevgili Peygamberimize olan engin sevgi ve bagliliginin bir ifadesidir. 

Bununla beraber,O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatini ögrenmek ve kendimize örnek almak basta gelen görevlerimizdendir . Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmis oluruz. 

Unutmayalim..

"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ,107) 


O âlemlerin Rabbinden,"Alemlere rahmet olarak gönderildi." Asırlara sığmayacak inkılapları birkaç sene içerisinde gerçeklestirdi. Evlâtlarını diri diri toprağa gömen babalar O'na ve getirdigi prensiplere iman ettikten sonra mükemmelleştiler,dünyaya insanlık,adalet ve medeniyet rehberi olacak hale geldiler. İnsanlar O'nun tek emriyle,kökü yüzlerce yıl derinde olan alışkanlıklarını bıraktı..


O,yirminci asır insanının yüzyılda yerlestiremedigi hakkı,hukuku,adâleti,hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarini bir solukta yerlestirdi. Böylece cehâlet asri bir saâdet asri olup,çıktı. Nihayet asir, asirlara tasti. Ve O,çaglar ötesiyle kucaklasti. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete degil,bütün insanliga peygamber olarak gönderilmistir. O'nun diger peygamberlerden en farkli yönlerinden birisi budur. Nitekim Kur'an-i Kerim'de söyle buyurulur:


" Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanlarin çogu bilmezler. (Sebe (28) 

Insanligin  zaman ve mekânda Hz. Peygamber'in teblig ettigi ilâhî mesaja ve bu mesajin hayata geçirilmis sekli olan onun sünnetine ihtiyaci vardir. O'nu örnek almak,Kur'an'a uymaktir. Çünkü Hz. Aise (r.a.)'nin ifâdesiyle O'nun ahlâki Kur'an'dı.( Müslim, Misâfirîn, 139 ). Kur'an-ı Kerim,Peygamberimiz Hz. Muhammed'in inananlar için en güzel örnek oldugunu bildirmekte ve bu hususta söyle buyurulmaktadir:

"Andolsun,Allah'ın rasûlünde sizin için,Allah'a ve âhiret gününe kavusmayi umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardir." (Ahzâb,21) 




6 yorum:

  1. senin de kandilin kutlu olsun ofelyacım
    çok güzel bir paylaşım olmuş ,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. çok güzeldi,sana da hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili girlythings,

    Varlığınıza sağlık olsun :))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Profösör,

    Rabbim cümlemizden razı olsun :))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Buket,

    Teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...