17 Şubat 2012 Cuma

Kadınlar Dünyanın En Güçlü Varlıkları


50’lerdeki Rock’n Roll akımı, Beatles ve Rolling Stones efsanesinin çıkışındaki en önemli etken; ”kadınların müziğe ilgisi”ni gösteren bir tablo.Kadınların bu efsane olmuş akıma etkisi büyük anlayacağınız...

Kabul edilir veya edilmez ama görüşümce kadınlar dünyanın en güçlü varlıkları. Paradan bile güçlü...


4 yorum:

  1. sende buna kendini inandirdin, paradan bile guclu olduguna bile inandin. bir kadini kontrol etmek icinse sadece para yeterlidir baska hic bir seye ihtiyac yoktur.

    YanıtlaSil
  2. kadın eğer gücünü kullanmayı becerebilse kesinlikle haklısın ama barney'in söylediği gibi ruhunu paraya sattığında da...

    YanıtlaSil
  3. Kadınların en güçlü varlıklar olduğunu iddia edebiliriz elbette. Ama ben "güçlü"den çok "etkili"yi tercih ediyorum. Çünkü genellikle güç, fiziksel ve ruhsal olarak iki başlık altında incelenebilir.

    Fiziksel olarak doğanın erkeklere "kıyak" geçtiğini biliyoruz. "Ruh" kısmında ise şüphelerim var her iki cinsiyet için de. Güçlü ruhları cinsiyetler üstünden genellemek mümkün değil bence. Çok güçlü ruha sahip kadınlar olduğu kadar erkekler de var. Mesela Shakespeare.

    Ama dediğim gibi kadınlar en etkili varlıklar bu dünyadaki. Kabul ediyorum. Son iki yıldır eski destanları inceliyorum ve hep karşıma "kadın" faktörü çıkıyor. Kadınlar her zaman "etkili" rol oynamış tarihin akışında. Savaşların bir kısmı sadece "kadın" meselesinden çıkmış. Keşke aynısını sinema dünyası için de söyleyebilsek. Agnes Varda dışında kayda değer bir kadın yönetmen bilmiyorum ne yazık ki.

    Ama paradan güçlü olduğunu söyleyemem; çünkü hala bu ülkede ve dünyanın bazı yerlerinde kadınlar (hatta kızlar diyelim şuna) para uğruna bir eşya gibi satılıyor. Düşüncesi bile korkunç !

    YanıtlaSil
  4. Blogun çok güzel :) Takipçinim :)
    Benimkini de takip edersen sevinirim :) http://simaylovesfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...