2 Mart 2012 Cuma

Sonsuz aşkın varlığı ve yokluğu / Bir Şarkı..

İnsan değişir, her daim değişir, bugüne kadar sevdiğiniz kadınları-adamları düşünün, kendinizi düşünün; geçmişinizde yapıp pişman olduğunuz şeylerin sayısı çok fazladır eminim, oysa ki o yaptıklarınız, o zamanın aklıyla gayet normal karşıladığınız şeylerdir.Zamanla değiştikçe, başka bir insan oldukça, o önceki insandan gıcık kapmaya, “ne salak biriymişim yea.” demeye başlarsınız, çünkü artık o insan değilsinizdir.

İnsan yaşadığı çevre, tanıştığı insanlar, konuştuğu kişiler, izlediği filmler, okuduğu kitaplar, dinlediği müziklerce değişir, rahatlıkla başka bir insana dönüşebilir.3 yıl önce karşılaşsa aşık olacağı bir rocker kızı, şimdinin aklıyla salak bulabilir, 5 yıl önce karşılaşsa köpek gibi seveceği idealist solcu erkeği, şimdi aptal bulabilir.İşte değişim sonsuz aşkı imkansız kılar.

Fakat aşk korkunç bir şeydir, bazı insanlar, -ki sayıları o kadar azdır ki biz onları sadece romanlar ve filmlerde görebiliriz- aşık olunca sadece o insanı tanır, sadece o insanı izler, sadece o insanı okur, sadece o insanı dinler, sadece onun sohbetleri dinlemeye değerdir ve sadece o’dur işte ve bu değişimi reddediştir, bu aşka boyun eğiştir, bu bir adaktır ve bir ömür sürer.Yıllarca aynı kalışın baki bıraktığı aynılıktır ve bu ancak romanlar ve filmlerde dayanılabilecek bir acıdır.

Sonsuz aşkı yaşatanlar, asla yaşayamayanlardır; ya da belki de gerçekten yaşayanlardır.




20 yorum:

  1. Aşk...çetrefilli bir konu;ben uzak duruyum..

    YanıtlaSil
  2. Aşk her daim olmalı ....

    YanıtlaSil
  3. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" sözünü gerçekten seviyorum. Zamanında kim söylediyse akıllı biriymiş vesselam. Aşk konusuna gelince bu işin formülünü ne yazarlar ne çizerler bulmaya çalıştı da bu yolda heba oldular. Aşk..kapalı bir kutu. İçinden ne çıkacağı belli olmayan. Keşke aşk romanlarda, filmlerdeki kadar saf kalabilse bu kirli dünyada. Ne yazık ki en büyük aşklar bile bir zaman sonra tükeniyor. Belki de aşkın kaderi budur. Kim bilir. Ama bildiğim birşey varsa o da bizlerin varolduğumuz sürece aşık olmaya devam edeceğimiz.

    Yazı için çoook teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Aşk bir tür hastalık ama ilacı da yok değil. Kendini özgür bırak.

    Not: Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sözü Herakletios tarafından söylenmiştir. Akış Öğretisi'nde geçmektedir. Bilgilerinize.

    YanıtlaSil
  5. Evet işte hep anlatmaya çalıştığım buydu. İnsan değişir her an her saniye 1 saat bir insanla konuşursan bile bir parça değişirsin, ee bu kadar değişirken nasıl aynı kalabilir aşk ya da sevgi. Bir ömür aynı insanı sevebilir mi, hiç sıkılmadan yaşlanabilir mi onunla? Beni korkutuyor açıkçası bu düşünce, aşık olmak isteyip olduğum halde korkuyorum bundan sonrası için çünkü o ilk günkü heyecan kalmıyor zamanla.

    YanıtlaSil
  6. Bence yaşamın kendisinin sonsuz olmadığını görürken onun sadece bir parçasında sonsuzluk aramak büyük bir hata. Bazı şeylerin güzelliği geçiciliğindedir. Her çiçeğin her seferinde solmak için doğduğunu ve açmanın geçiciliğinin ona trajik bir güzellik verdiğini görmeliyiz. Güzelliğin içerisinde yatan trajedi varlığımızın büyük bir parçası. Tek şansımız var ölüm-yaşam döngüsünde. Başarısız olma endişesi duymadan anın şiirseliğini yaşamaya inanmak gerekli biraz...


    İnsanın sonsuz yaşam arzusunun getirdiği yanılgılar, onu sonsuz olan başka şeyler de tasarlamaya itiyor. Mülk edinme hastalığımız bizde hayatın da sahibi olduğu yanılgısı yaratmış. Aşk gibi özel bir şeyi de sahte bir sonsuzluk içerisinde hep sahip olabileceğimiz bir şey olarak tasarlıyoruz...


    ( Aslında bu eğilimin felsefi ve ideolojik kaynakları belli. Yalnızca yaşadığımız bir döneme özgü kültürel bir yanılgı. Aydınlanma ideolojisinin yarattığı bir şeyd 'sonsuz aşk' anlayışı. Belki günün birinde bundan da uzun uzun bahseder, insancıkları intihara sürüklerim sevgiler...:D )

    YanıtlaSil
  7. Mimlerine cevap verdim.Bir ara uğra bana:)

    http://pispapaz.blogspot.com/2012/03/2-mim-bir-arada.html

    YanıtlaSil
  8. Sonuna kadar katılıyorum.
    Çok fazla değişiyoruz ve çok hızlı .

    YanıtlaSil
  9. aşk ihaneti görünce acıdan başka birşey hissettirmez. Aşkta dahi değişim kaçınılmaz olur

    YanıtlaSil
  10. Sonsuz aşk değil belki de bir insanla sonsuz huzur istiyoruz kim bilir...
    Bu arada mimlendin haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  11. waow! ne şahane bi'yazı! ne doğru.. "şimdiki aklım olsa.." diye boşa cümleler kurmuyoruz işte. tam da dediğin gibi değişiyoruz. ve etrafımızdakileri de değiştiriyoruz.

    aşka mı? aşk gereklilik <3 :))

    YanıtlaSil
  12. çok güzel yazmışsın. etkileyici. ama katılmıyorum.
    aşkı sonuna dek yaşayan tonlarca insan var.
    :)

    YanıtlaSil
  13. Nar-ı Can,
    Gelip yakalıyor ama her defasında :))

    BÜTÜ,
    Her daim olacak :))

    Zihin,
    Çok haklısın..Bizler var oldukça aşkta olacak.. :))

    Ben teşekkür ederim.

    La Loba
    Bilgi için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  14. PukiDiki
    Aynen öyle..Değişmeseydik belki aynı kişiyi ilk günki heyecanla sevebilirdik..Ama değişiyoruz..En ideali hayal dünyasında gerçekleşiyor sanırım :))

    Gunberk,
    Ne güzel bir yorum bu :))

    Bu kadar bilinmemezlik varken..Aşkta başlı başına bir bilinmezlikle var olup gidiyor bizimle...Sonsuz aşkın var olduğğuna inanmıyorum..Böylesi hayal dünyalarında var olmaya devam edecek..Filmlerde izleyip kitaplarda okuyacağız :))

    EvA,
    Zaman gibi :))

    YanıtlaSil
  15. Dönence,
    İhanet..Başlı başına büyük bir acı! tiksinti..

    Kuulumsu,
    Gerekli..Var olmamız için..

    Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  16. deep,

    Bilemiyorum..Sonu hüsran oluyor gibime geliyor..
    Ya da belki dediğin gibidir de çevremde ve kendi özel yaşantımda böylesine denk geldiğim için böyle düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  17. sonsuz aşk sevip de kavuşamamaktır.. O'nun hep içinde kalmasını ancak bu sağlar çünkü insanlar aşkın en iyi koruyucuları değiller. onu sonsuz kez kırarlar ve her seferinde hiçbirşey olmamış gibi devam etmesini beklerler.. Çünkü aşk seni ancak uzaktayken kırmaz, hep aynı kalır.. ama asla platoniklikten bahsetmiyorum. yaşanmışlığın ardından yarım kalmışlıktan bahsediyorum...

    YanıtlaSil
  18. sonsuz aşk, ancak kavuşamayanlar arasında olabilir belki.. keşke olsaydı..

    YanıtlaSil
  19. akhlys,
    İnsan o yaşanmışlıktan sonra aynı kalmıyor..Haklısınız..aşk hiç değişmiyor ama değiştiriyor...Anladım ne demek istediğinizi ve düşüncelerimin bu konuda şekillenmesinde çok yardımcı oldunuz..

    Teşekkürler...
    Çokça sevgiler.

    Emine,
    Kavuşamamak...
    Yakıyor..Söylerken dilimi hissederken kalbimi..

    YanıtlaSil
  20. aşk mı,beynin işlevini yitirmesidir,bir anda gelir ve geçer beyin tekrar çalışmaya başlar,aşkı biz yaratıyoruz arkadaşlar istediğimiz zaman olur istemediğimiz zaman olmaz.

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...