2 Ağustos 2012 Perşembe

Ata'nın manevi kızı Ülkü Adatepe kazada öldü!

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı 80 yaşındaki Ülkü Adatepe, kırık tedavisi gördüğü Ankara'dan İstanbul'a dönerken, TEM Otoyolu'nun Akyazı geçişinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Bariyerlere çarptıktan sonra takla atan otomobilde emniyet kemeri bağlı olmayan Ülkü Adatepe'nin yola savrulduğu kazada eşi Emin Öke Adatepe ile otomobil şoförü ağır yaralandı.

Kaza dün saat 18.00 sıralarında TEM Otoyolu’nun Akyazı gişeleri yakınında meydana geldi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, omuzundaki kırık nedeniyle Ankara’da gördüğü tedaviyi tamamladıktan sonra eşi Emin Öke Adatepe ile birlikte Adnan Selçuk’un kullandığı 34 YUY 65 plakalı volvo marka otomobille İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı.

Kazada can veren Ülkü Adatepe’nin cansız bedeni bir süre yolda kaldıktan sonra cenaze aracıyla Akyazı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastane morguna konulan Ülkü Adatepe’nin cenazesinin yarın İstanbul’a gönderileceği belirtildi.

Atatürk öldüğünde Ülkü altı yaşındaydı. Üsküdar Amerikan Lisesi’nde başladığı öğrenimini maddi sıkıntılar nedeniyle tamamlayamadı ve genç yaşta evlendi. İlk evliliğini Sabiha Gökçen'in amcasının oğlu Üsteğmen Fethi Doğançay ile yaptı. On üç yıl süren bu evliliğinden iki oğlu oldu. İkinci evliliğini ise işadamı Öke Adatepe ile yaptı.


Kaynak:Posta Haber

Not:Ata'dan bir parçaydı...Allah rahmet eylesin.

1 yorum:

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...