30 Aralık 2010 Perşembe

"Aldatılmak" diye birşey yoktur,"Sevilmemek" vardır !

Sevmeyi bilmiyorsan kullanma o iki kelimeyi ! "Yani ne sen kirlet ağzını o sözle. Ne de o söz ağlasın kimin eline düştüm diye"...


Şimdiler de en masum halde söylenebilen muhteşem bir yalan haline geldi 'seni seviyorumlar'. Ki bunu da geçtim..Bir tanem,aşkım,hayatım gibi sevgi sözcüklerini sırf kullanmak için kullananları,cümlelerinin başı ortası veya sonunda sırf yazmış olmak için yazanı çoğunlukta..
Hal böyleyken 'aşk' kavramını günden güne basitleştiriyoruz..


Ve günden güne basitleştirdiğimiz için 'seni seviyorumları' kullandığımız kişilerin duygularını da basite alıyoruz..Ve işin ucu aldatılmaya gidiyor..


Aldatılmak ! bunu sadece bir kadının bir erkeği başka bir erkekle aldatması veya bir erkeğin bir kadını başka bir kadınla aldatması gibi düşünmeyelim..
Eğer 'seni seviyorumlarınızı' içinizde aşk kavramından küçük kırıntılar dahi olsa bulunmadan kullanıyorsanız yine aldatıyorsunuzdur !
Eğer 'yalan-lar' söylüyorsanız yine aldatıyorsunuzdur !
Eğer günümüzdeki tabiriyle sırf 'çıkmak için çıkıyorsanız' yine aldatıyorsunuzdur !


önceden 'aldatılmak' kavramını teyzemden duymuştum..Eşi tarafından aldatılıyordu ve bunu biliyordu ama evlilik çok daha farklı bir oluş..O kadar basit olamıyor en ufak veya en büyük hatada bırakıp gidilemiyor..Teyzemi şimdi daha iyi anlıyorum..Bırakıp gidemez evet kocasının karşısına geçip 'Niye Yaptın?' diye de soramaz..Sorulamıyor işte !


Evet sanırım bende aldatıldım..Bir kadınla,belki de binlerce yalanla,masum gözüken sahte gülüşler ve sözlerle..'seni seviyorumlar' kullanıldı en basitinden..Hani diyorlar ya insanın gözü kör oluyor diye..Gözüm kör,kulağım sağır,beynim algılamaz oldu 'seni seviyorumlar' haricindekileri..


Şimdi durup bakıyorum her şey sahte mi ? Olabilir mi ? oluyormuş demek ki diyorum..Ama yine de mantığımda kalbimde izin vermiyor bu kadarına..Bir insan bu kadar sahne olabilir mi diye soruyorum hep... 


 Her şeyi de geçtim..Bu insanla aynı ortamda saatler geçirmek zorunda olmakta hayatın sunduğu diğer bir adiliği  !


Ve her neyse bazen düşünüyorum kalpsiz biri yapar onun yaptığını diye de buda mümkün değil !
ve hemen ardından aklıma şu mısralar takılıyor : 'Kalpsizsin! diyemem. Nefes alabildiğine göre mutlaka bir kalbin var. Zaten bu ruhsuzluğunla o kalp; ancak nefes almaya yarar.' 


Ve evet son olarak içimden geçmiyor değil ...Neden yaptın ? Niye yaptın ? diye sormak..Sorulamıyor işte ! ve yine gözüme şu mısralar çarpıyor "Aldatılmak" diye birşey yoktur,"Sevilmemek" vardır,ve kadınlar ikincidense birinciyi söylemeyi tercih ederler, genelde !  eğer doğruysa sormaya ne hacet ! cevap ortada..


Ahh teyzecim sence hiç sevmediler mi? Herşey bu kadar sahte olabilir mi ki..Ve bir gün dilimiz varıp sorabilir miyiz ? Neden yaptın..Niye yaptın..Bana ne yaptın !!! diye..




Bugün günlerden hiç. Benim adım yok. Kanatlanıyor içimden binlerce siyah kelebek. 
Savruluyor rüzgarda yaprak gibi kalbim, uzaklarda bir yerde. Kalbim kayıp. 
Karanlığa dokunabiliyor sanki ellerim. 
Sadece sesler duyuyorum. Ayak sesleri uzaklardan. 
Susuyorum. Sessizlik keskin. Bekliyorum. Beklemek keskin. 
Burdan gitmem gerek. Her şeyi unutmam gerek. 
uyumak istiyorum..

4 yorum:

  1. İnan ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Bu açıdan hiç bakmamışım meğer ben de. Ne kadar doğru söylüyorsun. üzüldüm gerçekten.. Ne varsa içinde hepsini kusmalısın öz kafatasından. Aldatmak ve aldatılmak yıpratıcı bir kelume. Sevmek ve sevilmemek kelimesi ne güzel oturmuş anlattıklarına. 2011 senin için daha adil bir hayat sunun sana..

    YanıtlaSil
  2. İnanın bu tür kelimeler lügatım da yoktu..Hiç düşünmemiştim ne kadar ağır şeyler olduğunu insan yaşayınca anlıyor..Umuyorum 2011 daha iyi şeyler sunar önümüze.

    YanıtlaSil
  3. Dilek sen gerçekten de harika bir kızsın. Benim kızım gibi..

    YanıtlaSil
  4. Ne hoş bir düşünce..Mutlu ettiniz beni teşekkürler varlığınıza..

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...