1 Ocak 2011 Cumartesi

TRT'nin Yılbaşı Sürprizi..



Eurovision’a  kim katılsın sorusu çoktandır merak edilen bir soruydu..Favoriler arasında Hande Yener,Atiye,Ayna ve bir kaç sanatçı daha gider mi gitmez mi diye tartışılıyordu..TRT'de dün yılbaşı sürprizi yaptı ve sorunun yanıtını verdi...TRT’nin favoriler arasında bulunmamasına karşın, bu yıl Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmesi için Yüksek Sadakat’i seçmesi gruba dahi sürpriz olmuş... Grubun kurucusu, bas gitarist Kutlu Özmakinacı, “Teklif bize de sürpriz oldu. Biz de kararı bir gün önce öğrendik” demiş...


 Dinlediğim gruplar arasında..Kendi tarzlarını ortaya koyan,etkili şarkı sözleri yazan iyi bir grup...İzleyip göreceğiz neler yapacaklarını,nasıl bir şarkı sunacaklarını...En çok merak ettiğimde hangi dilde söyleyecekleri...

Hadi gelin bakalım sanat dünyası bu seçim hakkında neler söylemiş?

‘İlk 10’a giremeyiz’
Deniz Erdem (Avrupa Müzik’in ortağı):
TRT yöneticileri Türk halkıyla dalga geçti. Son dakikada değiştirilen sanatçının yerine bu grubu koydular. Bunlara hakkımızı helal etmiyoruz. Çok büyük sanatçıların olduğu Türkiye’de, neden bu grubu yolladılar? Son dakika ve kimlerin talimatıyla seçildiler, bunun hesabını soracak yok. Bu saatten sonra, üstümüzden bir kuş geçse bile yine Eurovision’da ilk 10’a giremeyiz.

‘Doğru seçim değil’
Şebnem Bozoklu:
Dünkü fısıltılar doğru çıkmadı. Ayna gitmiyor diye çok sevindim. Bence Yüksek Sadakat de doğru seçim değil. Ah Atiye...

‘Yerinde bir karar’
Garo Mafyan:
Bence gayet yerinde bir karar... Eurovision’da gruplar her zaman daha başarılı oluyor. Yarışmada başarılı olmalarını dilerim.

‘En iyi seçim’
Erhan Güleryüz (Ayna):
Her yıl Eurovision öncesi adaylar çıkar, konuşulur. Daha sonra ise o adaylardan bambaşka birisi gönderilir. Bu yıl da farklı bir şey olmadı. Bu yıl zaten bizimle ilgili bu kadar haber yapıldığına göre kesin gönderilmeyiz diye düşünüyorduk. Çıkan sonuç çok sevindirici. Yüksek Sadakat, Türkiye’nin en iyi gruplarından biri. Bizim de arkadaşlarımız zaten. Hem müzikalite, hem müzik adamı duruşlarıyla son yıllarda yapılmış en iyi Eurovision seçimi oldu.

‘2011’in ilk büyük olayı’
Zeynep Casali:
Yorucu bir döneme girdiler. Son dakika sürprizi oldu. Bence 2011’in ilk büyük olayıdır. Kenan Vural, hem iyi bir solist hem de iyi bir şarkı yazarıdır. Keza Kutlu Özmakinacı da dergi yöneticiliğinden müzik dünyasına geçip bu kadar başarılı olması ve Yüksek Sadakat’in şarkılarını yazan kişi olarak grubu hep bir adım öne taşıyacak hamleler yapması bugün ki Yüksek Sadakat’in oluşmasının en büyük etkenidir. Yolları açık, şansları bol olsun.

‘Yolları açık olsun’
Işın Karaca:
Yolları açık olsun. Ama Eurovision şarkı yarışmasının bu kadar ciddi bütçe ve stratejilerle yapılandırılması bana yanlış geliyor.

‘Üstesinden gelecekler’
Deniz Arcak:
 Avrupa'da ve dünyada Eurovision eski parıltısını bence yitirdi. Artık kendi starlarını yaratamıyor. Bir sene önceki birinciyi bile zor hatırlıyorlar. Biz de Sertab’ın birinciliğiyle başka bir boyuta taşındı yarışma. Yüksek Sadakat çok tehlikeli bir sürece giriyor. Şarkı, tanıtım, provalar vs. fazla enerji sarf etmelerini gerektiren işler. Üstesinden geleceklerdir. Bir ülkenin sorumluluğunu akmak kolay değil.

‘Güzel bir şarkı yazarlar’
Zeynep Dizdar:
Yıllar önce ben de vokalist olarak katılmıştım. Zor bir olay. Her anlamda bir ülkenin sorumluluğunu üstleniyorsunuz. Çok fazla ilhama ihtiyaçları var. Her şeyin kapısını açan şarkıdır. Güzel bir şarkı yazacaklarını düşünüyorum. Başarılar diliyorum.

2 yorum:

  1. Duydugumda çok sasirdim.. Aklimin ucundan geçmezdi :/
    TRT 'de zaten takti gruplara misal Mor ve Ötesi, Manga.. Simdide Yüksek Sadakat..
    Basarilar dilerim ne diyim

    YanıtlaSil
  2. Gruplara takılmasının sebebi yanlış anımsamıyorsam 3 sene önce rock grup sanatçılarının birinciliği almış olmasıydı..fazla abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum..Dediğiniz gibi başarılar dileriz..

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...