1 Şubat 2012 Çarşamba

Mekanın Cennet Olsun Uzun Saçlı Dev Adam (1943 - ∞)

Sevgili Barış Abi'nin ölüm yıl dönümü bugün... Barış Manço Kimdir? postum da anlatmıştım nasıl bir yaşamı olduğunu...Nasıl bir karaktere sahip olduğunu ve yaptıklarını...
  Tam 13 sene oldu...13 sene önce bugün onu ebediyete yolcu ettik.Hâlâ acısı içimizde bir yerlerde, derin boşluğunu hissediyoruz... Ne demişti " Bir insanın adı ne zaman anılmıyorsa artık...O zaman ölmüş demektir... " Biz onu hiç unutmayacağımıza göre o da hiç bir zaman ölmeyecek! Fiziki olarak dünyadan göçmesinin 13. yılında, özlemiyle yaşıyoruz...Bizlere fazlasıyla, bir ömür yetecek kadar güzelliği bırakarak veda etti. Sonsuzlukta dualarımız onunla... Kabri nur.. Mekanı cennet olsun.. 
Unutulmadı... Unutulmayacak...






-

13 yorum:

  1. Hala hatırlarım çocukluğumuzdaki programlarını, kliplerini... Erken mi bırakıp gitti bizi...

    YanıtlaSil
  2. bize bıraktığı şarkılar kaldı geriye, allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  3. Ölüm yıl dönümü geldikçe o gün yaşadığım her sey tek tek aklıma geliyor :| En basitinden dedemin '' Manço ölmüş kızlar uyanın ya '' diye kuzenimle bana seslenip TV karşısında yaşadığımız o duygusal sahne geliyor aklıma :| Mekanın cennet olsun barış abi

    YanıtlaSil
  4. Onu asla unutamayız... Mekanın cennet olsun Barış abi... Seni çok seviyoruz.
    Ofelya'cım yazı için tşkler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Barış Manço'nun yeri ayrıdır. Birçok iyi sanatçımız gelip geçti bu dünyadan ama Kemal Sunal ve Barış Manço'lar bir başkaydı sanki. Bizden biri gibiydiler. Hani o plastik sanatçılardan olmadılar hiçbir zaman.

    Kol Düğmeleri, Gül Pembe, Dağlar Dağlar ve daha nicesi. Onun klasiklerini saymaya kalksak herhalde sayfalar sürer. Şimdikiler gibi iki üç singlelık bir sanatçı olmadı. Dahası her şarkısında yeni şeyler denedi. Dönence'yi düşününce hala öyle alternatif bir iş çıkmadı bence rock sahnemizde. İyi bir insan olmasının yanında çok iyi de bir müzisyendi Barış abi.

    Yaptığı programlara değinmiyorum bile. Onun programlarıyla kaç nesil büyüdü. Keşke gene yayınlansa ve daha nice nesiller daha bu dehayla büyüse.

    Yorumum bi post uzunluğuna ulaşmadan burada kesmek isterim :) Fakat diyebilirim ki onu hep sevdik yine seveceğiz. UnOnu nesiller boyu yaşatacağız bir anı gibi.

    Yazın için teşekkür ederim :-)

    YanıtlaSil
  6. bugün ablamın doğumgünü
    ona kutlama mesajı gönderirken, bloglarda bu konuyu hatırlatanlara da ayrıca mesaj yazıyorum
    hayat ne garip...doğum ölüm...sevinç üzüntü
    hayat işte!

    YanıtlaSil
  7. Barış Manço yeri doldurulamayacak nadir insanlardan...

    Unutulmadı,unutulmayacak,unutulmamalı...


    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Küçükken annemlerin kimseye emanet edememesinden dolayı annemlerle birlikte teravih namazına götürülmüşüm, millet namaz kılarken kendi kendime "a de bakayım AAAAAAA!!!" diye yüksek sesle şarkı söylediğim günden beri Barış Manço hayatımın fon müziğini oluşturan sanatçılardan biri olmuştur hep... Mekanı cennet olsun inşallah, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. barış manço yaşayanları kıskandıracak kadar yaşayan ölülerden..kendisi de ölmeyi istememiş anlaşılan ki demiş beni ölüm günümde değil doğum günümde anın diye.. nurlar içinde yatsın..

    YanıtlaSil
  10. 13 yıl önce haberi duyduğumda nasıl içimin yandığını hatırlıyorum hâlâ :( nurlar içinde uyusun...

    YanıtlaSil
  11. ahh mm bitanemiz. mezarına gittim amerikada.

    YanıtlaSil
  12. Fotoğraflarında hem hüzün hem de içindeki hırsın dışa vurumu var bence..

    YanıtlaSil
  13. ben hüzün göremiyorum, bakış açısı bence.

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...