5 Nisan 2012 Perşembe

Ölümden yaşama uzun ve yalnız bir yolculuk

Kurt Donald Cobain, Aberdeen'den çıkan efsane bir isim. Yalnızlığı, isyanını, yaşadığı acıları ve aynı şekilde acı ölümü ile asla unutulmayacak efsanelerden o...1987 - 1994 arası en başarılı müzik gruplarından biri olan Nirvana'nın gitaristi ve vokalisti...

Müziği kadar hayatı da etkiliyor sevenlerini...Ve o hayatın sonlanışı... Ölümü aynı Elliott Smith'in ölümü gibi yalan, yanlış bilgilerle konuşuluyor. Kurt Donald Cobain de aynı Elliott Smith gibi intihar etmedi, öldürüldü. Çok ciddi kanıtlar olmasına rağmen adalet yerini bulmadı ve hala bazı insanlar gerçeğin ne olduğunu bilmiyorlar.Ve aynı Elvis Presley ve John Lennon gibi hayatını kaybetti... Bu adaletsizlikle kaç efsane sanatçı daha ölecek?



Cobain'nin hayatını,isyancı yanını,acılarını ve ölümünü merak ediyor okumak istiyorsanız lan Halperin ve Max Wallace'ın yazdığı "Love & Death: The Murder of Kurt Cobain" kitabını okuyun. Yine Ian Halperin ve Max Wallace'ın yazdığı "Who Killed Kurt Cobain? The Mysterious Death of an Icon" kitabı da okuyabilirsiniz...

İnsanlardan kaçışı,yalnızlığı,yorgunluğu,insanların aşırı ilgisinden usanması kısaca Cobain'i izlemek istiyorsanız “Last Days” Kurt  Cobain’in hayatını çok güzel ele almıştı.
5 Nisan Kurt Donald Cobain’in ölüm yıl dönümü. Ve 18 yıldır adalet yerini bulmadı. Onunkisi “Last Days” filminde yer alan Michael Pitt’in grubu Pagoda’nın “Death to Birth” şarkısının sözleri gibi “Ölümden yaşama uzun ve yalnız bir yolculuk” Bizim için de acı bir yolculuk.

6 yorum:

  1. O hırkası yok mu bitiyorum ben ona :)

    YanıtlaSil
  2. hep merak ederim ansızın ölmelerimi bu şekilde efsane olmalarını sağlıyor diye, james dean, kurt cobain, heath leadger gibi.

    YanıtlaSil
  3. Her ne kadar grunge tarzından hiç hazetmesem de Nirvana ve Pearl Jam'in iyi gruplar olduğunu her fırsatta dile getirdim. Evet, bu anlamsız ağlak akım glam rock ve hard rock gibi eğlenceli şeylerin içine etmiş olabilir; ama şimdi "All Apologies" de çok iyi şarkıdır hani. Ağlatır adamı. Kurt'ün ölümü hakkında çok yazıldı çizildi. Pek bir fikrim yok bu konuda. Ama bildiğim birşey varsa o da ölümün ona yakışmadığı. Hayranı değilim, hiçbir zamanda olmayacağım ama Kurt'e hep üzülmüşümdür. Bunu haketmiyordu.

    YanıtlaSil
  4. Last Days eski bi' filmdi yanlış hatırlamıyorsam 4-5 sene önce kuzenimle izlemiştik.

    Kurt Cobain çok severim, huzur içinde uyusun.

    YanıtlaSil
  5. Rock müziğinin farklı yüzüydü Cobain.Hep bir hüzün ve acı vardı bu adamda.O zamana kadar tanıdıklarımıza benzemiyordu.Ölüm veya intihar,gittikten sonra bir önemi kalmadı

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...