4 Nisan 2012 Çarşamba

Terazi

Geçenlerde kafe de otururken henüz yeni yeni tanıştığımız bir bayan bana dönüp:Kendi halinde buhranlar yaşıyorsun.Bazen bütün insanlara küsüp kendi içine kapanıyorsun bazen de bütün insanları sevdiğini düşünüyorsun' demişti...Şaşırdım fakat doğruydu.
Son birkaç gündür sınıfta da sıramdan kalkmadan,müziği açıp,kimseyle konuşmadan derslerin bitmesini bekliyordum.Sadece benle konuşana cevap veriyor onun dışında kendi halimde takılıyordum.
Hatta bugün bir tanesi  'asosyal misin sen?' diye sordu...
Bugün bu buhran döneminden çıktım sanırım. Sınav sonuçlarım güzel geldi bir kere...Sonra nedensiz bir mutluluk vardı içimde...Ayrıca fark ettim ki ruh halime göre giyiniyorum her defasında :))
Kısaca kadın haklıydı.Fakat neden böyle yaptığımı kendimde bilmiyordum.Sonra anahtar sözcüğü buldum.'Mutluluk'

Bir terazi hayal ettim ve mutluluğumu bu terazi ile ölçtüm.Karşılaştırma yaptım ve terazinin hangi kefesi ağır basıyor olursa onu diyecektim: “mutsuzum” veya “mutluyum”.

Mutluyum çünkü:
Şimdilik sınav notlarım iyi.Toparlandım ve saç,tırnak,giyim derken kendime bakmaya başladım.İstersem gayet güzel para biriktirebileceğimi fark ettim.Annemin işlettiği kafenin işleri iyi gidiyor.İzmir Kitap Fuarına az kaldı ve sonunda Özgür Gümüşsoy ile tanışacağım.İstediğim zaman gitar dersine başlayabilirim.Yeteri kadar param olursa bu yaz İstanbul'a gidebilirim.Çok yakında güzel bir kulaklığa sahip olacağım.Birçok insandan daha şanslıyım.Sesim çok güzel.Repertuarım iyidir.Müziklerim,kitaplarım,filmlerim var.Dinliyorum,okuyorum ve izliyorum.Şükredebiliyorum.Yaşımdan daha olgunum ve yaşıtlarımdan daha olgun...Yalnızım ve bu benim seçimim.

Mutsuzum çünkü:
Yaşımdan dolayı bazı konularda,bazı insanlarca dikkate alınmıyorum.Takıntılıyım-özellikle insanlar üzerinde- bana yakın olmak isteyen insanlardan çabucak uzaklaşıyorum.Yakın olmasını istediklerimse uzağımda...Henüz hiç tanımadığım sadece sürekli gördüğüm birine bağlandım.Ki henüz konuşmadık bile.Hatta adını bile bilmiyorum.Fakat hani tanışmanın başlangıcı vardır ya 'bakışmalar,göz kaçırmalar'... o dönemleri yaşıyoruz.Bay Aykırı diyorum ben ona.
Beatles t-şörtümü üzerimde gördüğünün ertesi günü Rolling Stones t-şörtüyle karşıma çıkmıştı.Tam muhalefet olduk :)) Yine de bu durum beni mutsuz ediyor.En azından tanışmak için çaba göstermesini bekliyorum.Dejavu yaşamak istemiyorum.

Dışarıdan bakılınca etrafım çok kalabalıkken içte öyle değilim...Yalnızlık hissi paylaştıkça azalıyor.Fakat mutluluğumu da mutsuzluğumu da kendi içimde paylaşıyorum.Yalnızım ve bu benim seçimim.

Bu da böyle yarı öz eleştiri gibi oldu.Yazının sonunda çokta önemli gelmiyor terazide hangisinin ağır bastığı.Ruh hali değişebiliyor çünkü :)) Kendimi yazmak iyi geliyor.

10 yorum:

  1. Ruh hali bulutlar gibidir; bazen gri, bazen pamuk pamuk, bazen de kapkara...
    ama mutlaka sonunda güneş gülümseyip, gökkuşağını ruhuna bağlar.
    mutlu kal.

    YanıtlaSil
  2. ben de senin gibiyim biliyo musun, mutlu muyum mutsuz muyum ya da mutluysam sebebi ne hiç bilmiyorum şu vakitler. Ot gibiyim...
    şu mutsuzluk sebeplerin var ya,
    onlardan bende de var! ve sanırım bir çoğu kuruntudan öte değil.
    huy işte atsan atılmıyor..
    yine de mutlu olmak için bir çok nedenin var bence.
    tadını çıkarmaya bak, bahar da gelmiş hem mis gibi.Oh!
    yüzün hep gülsün =)

    YanıtlaSil
  3. Terazi yöntemini kendimde de denemeye karar verdim, ama inan sahip oldukların çok güzel, nazar değmesin... Çok çok iyi olacak herşey :)))

    YanıtlaSil
  4. O halde terazinin hangi tarafının ağır basmasını istiyorsan ona çalış. Sonuçta o da senin seçimin olacak ve elinde olmayan şeyleri kefelerden atarsan, muhtemelen mutsuzluk kefesi hafifleyecek. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Büyük bir ders verdin bana dermişim şimdi :) Gitarla bi' Metallica'ya uğra mutlu olursun. İnşallah hep mutlu olursun hatta. Zorlar gibi oldu Mutlu ol şşşt :D

    YanıtlaSil
  6. Ruh halin bu aralar pek bir bukalemunlaşmış. Kantarda mutluluklarının ağır basması dileğiyle Ofelyacım. Umarım Bay Aykırı ile en yakın zamanda muhabbete koyulursunuz da mutluyum çünkü'lere bir yenisi eklenir. ehehe.

    YanıtlaSil
  7. mutlusun bence.
    :)
    ama aykırının yaptığı da hoş ve zekice.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Ofelya sanki kendimi okudum..
    Gerçekten ben de 1 hafta önceye kadar öyleydim.Okulda kimseyle konuşmuyordum.Tek yaptığım şey yatıp uyumaktı.Herkes eskisi gibi olmadığımı çok değiştiğimi söylüyorlardı.Bunlar için bi nedenim vardı tabii.Ve maalesef o dönemlerde olan sınavlarım berbat geçti.Neyse ki yeni yeni düzeldim ve bugünki sınavım çok güzel geçti.Arkadaşlarım da artık eskisi gibi olduğumu düşünüyor.Bense şimdi mutluyum aslında okulda mutluyum ama az önce yine mutsuzdum ama bunu sadece buraya yazıyorum kimse bilmiyor içimi..
    Ayy çok uzattım.
    Neyse.
    En iyisi mutlu olmak..
    Mutlu olmaya çalışmak.
    Sen de hep mutlu ol! :)

    YanıtlaSil
  9. Eh uzaklara bakan her ergen anlattığın gibidir kadının bilmesi için kahin olmasına gerek yok değil mi :D

    YanıtlaSil
  10. terazide mutluluk ağır basacak çok yakında ama bay aykırıyla değil sanırım umarım bana sinir olmuyorsundur böyle yazdım diye 5 mayısı bekle yüreğim bana öyle fısıldıyor ama niye bilmem

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...