27 Temmuz 2012 Cuma

Böyle virüs görülmedi!


Hürriyet Gazetesi internet sitesinde yer alan bir habere göre; nükleer programı yüzünden sık sık virüs saldırısına uğrayan İran’ın nükleer tesislerini bu defa AC/DC’nin “Thunderstruck” parçasının çaldığı bir virüsün vurduğu öne sürülmüş.Haber de şöyle yayınlanmış:
İran’ın nükleer programı bu kez rock müzik çalan bir virüsle vuruldu. Dünya çapında casus yazılımları izleyen Finlandiya merkezli F-Secure adlı web sitesi İran’ın nükleer tesislerindeki bilgisayarlarda ünlü rock grubu AC/DC’nin “Thunderstruck” adlı parçasını çalan bir virüs olduğunu duyurdu.
İranlı nükleer bilimcilerden aldıkları mesajları değerlendiren F-Secure, Natanz Uranyum Tesisi ve Tahran’ın güneybatısındaki Fordo’da yer alan nükleer tesisin bu virüsten etkilendiğini bildirdi. Web sitesine göre İranlı bilimciler otomatik şebeke ve Siemens donanımının virüs yüzünden kapandığını kaydederken, “En yüksek seste, gecenin yarısında çalışma istasyonlarında durup dururken müzik çalmaya başladığını” bildirdiler.
İranlı yetkililer müziğe anlam veremezken, F-Secure, İran tesislerinde yaşanan çöküş sırasında bütün ses sistemlerinden AC/DC‘nin efsanevi “Thunderstruck” (Yıldırım Çarpmış) parçasının çaldığını açıkladı. Bu son saldırı ile birlikete İran’ın nükleer tesislerine yapılan saldırı sayısı üçe ulaştı. İlk saldırı 2010 yılında Stuxnet adında bir virüs ile yapılmış, nükleer santrüfüjlerin yüzde 10’u işlemez hale gelmişti. İkinci saldırı ise bu yılın başında “Flame” adındaki bir virüs ile yapılmıştı. İran bu virüs yüzünden Hark adasındaki petrol terminalindeki tüm bilgisayarların fişini çekmek zorunda kalmıştı.
Kaynak: Hürriyet Planet

1 yorum:

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...