26 Temmuz 2012 Perşembe

The Beatles-Yeni Toplama Albüm/Tomorrow Never Knows

Beatles deyince rekorlara imza atan,efsanelerin sahibi bir grup geliyor aklımıza.4 Nisan 1964 tarihindeki hafta itibariyle Amerika Billboard Hot 100 Single listesinde; "Can't Buy Me Love", "Twist and Shout", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand", ve "Please Please Me" isimli şarkılarıyla ilk 5 numaranın sahibi olması.
http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/hot-100?chartDate=1964-04-04 


Liverpol’dan çıkan efsane grup Beatles, ‘Tomorrow Never Knows’ adında yeni bir toplama albüm yayınladı. Albüme adını veren şarkı 1966 çıkışlı 'Revolver' albümünün son şarkısıdır. Lennon/McCartney imzalı bu şarkının bestesi John Lennon tarafından yapılmış olsa da, şarkıdaki 'sample'lar Paul McCartney'in önerisiyle eklenmiş,şarkının isminin Ringo Starr'ın öylesine kurduğu bir cümleden geldiği söylenir.Dünya müzik tarihin ilk popüler elektronik müzik kaydı olmuştur. Şarkıyı benim tabirimle 'gitarın babalarından' Jimi Hendrix'te yorumlamıştır.Albüm iTunes’dan yayınlandı. 14 şarkılık albüm grubun ‘en etkileyici rock şarkıları’ndan oluşuyor. 


1 – Revolution 
2 – Paperback Writer
3 – And Your Bird Can Sing 
4 – Helter Skelter
5 – Savoy Truffle 
6 – I’m Down
7 – I’ve Got a Feeling (Naked Version)
8 – Back In the U.S.S.R.
9 – You Can’t Do That
10 – It’s All Too Much
11 – She Said She Said
12 – Hey Bulldog
13 – Tomorrow Never Knows
14 – The End (Anthology 3 Version)

Şarkıların yanı sıra "Hey Bulldog" şarkısı için yapılmış bir promo film de bulunuyor. Promo film için Tık..Tık..

Toplama Albüme ismini veren parça:

2 yorum:

  1. Hey Bulldog'u da ilk defa duyuyorum yahu o_O Bugün Habertürk'te izledim bu albümle ilgili haberi. Setlist fena değil. Ama Beatles gibi grupların en iyi şarkılarını tek cd'de toplayabilmek güç. Ki zaten bu setlist daha çok hardcore fanlara hitap ediyor gibi geldi bana. Beatles bilmeyen bir adam Tomorrow Never Knows ve Revolution'ı napsın ! Anca bizim gibiler öle bite dinler onları.

    YanıtlaSil
  2. Efsane grupların 'en iyi şarkıları' kısıtlamasına karşıyım bende..Efsaneleri unutmayanlar var.Bu albümlerle bunu anlıyoruz.

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...