23 Temmuz 2014 Çarşamba

''Hepsi oldu,yaşadım,yemin ederim!'' diyen bir ses: Amy'ciğim




Zamansızdı bu kadın. Bu zamana hiçbir aitliği yok.
Sonra “Back to Black”i dinledim. “Sen ona geri döndün/ben de karanlığa” diyordu. “Amma aşık olmuş, ne şanslı kadın” demiştim. 

Şarkı yazmak için en iyi zaman aşk acıları zamanıdır ve o bütün albümü terk edildiği altı ayda yazmıştı. Bütün albüm gepgerçekti. O mutfakta yerde ağlama sahnesini filan hep yaşamıştı. Her kelimenin yürek bahçesinden koparıldığı, o ender albümlerdendi. 

Laf olsun diye konmuş tek bir kelime, süs olsun diye yuvarlanmış tek bir kafiyeye rastlayamıyordunuz. Sesi de bunlara yemin eder bir sesti. “Hepsi oldu yemin ederim” diyen bir ses.

Son beş yılda uzaydan dünyayı dinleyenler varsa, her yerinden onun sesinin yükseldiğini fark etmiştir. Dünyanın her yerinde herkes dertlendi onunla ve derinlerine indi korkmadan. “Artık gelmez” denilen efsanelerdendi işte..
23 Temmuz 2011 - (∞)

3 yorum:

  1. Ne güzel yazmışsınız ! Başına gelenler hep aşk yüzünden zaten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta canı hiç yanmayanlar uyuşturucuydu ölüm sebebi diyorlar halt ediyorlar ...
      O yüreğin acısını hangi uyuşturucu dindirir ki ..
      Aşktan öldü o aşkından öldü...

      Sil
  2. Gerçekten yıllar sonra efsaneleşecek bir isim. Her daim özlenecek. Şimdi vitrinde boy gösteren şarkıcıların çoğu unutulacak ama bir şekilde Amy hatırlanacak. Gaga'ymış, Rihanna'ymış hiçbiri Amy gibi ruha seslenemedi. Varsa yoksa lay lay lay.

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...