6 Kasım 2010 Cumartesi

DiziLer..

Öncelikle buraya gelip yazıyı yazmaya zaman ve güç bulmanın mutluluğu içerisindeyim.Hava soğuk ve ben her zamanki gibi herkesten çok üşüyorum.(Gerçekten üşüyorum edebi bir anlam taşımıyor bu cümlem =)) )
Ve müzik listesinde ki tek parça ''Amad Amma'' Ne zaman vazgeçeceğim dinlemekten bilemiyorum.Dinledikçe dinleyesim geliyor =))
Birde ''Fikrimin İnce Gülü'' parçasını o kadar iyi yorumlamış ki...Listeye onuda ekledim..
Taktım mı tam takarım blogcan kusuruma bakma =)) Bu adama da öyle bir takıldım ki.Kurtulmak istemiyorum..Beynim ve kalbim ''yeteeer !'' diye isyan edene kadar dinlemeye devam :)


Neyse gelelim bir diğer takıldığım noktaya.
  Ben normalde çok fazla televizyon izlemem.Bu akşam televizyona şöyle bir göz atayım dedim.Bakındığım tek bir dizi var (eğer denk gelirsem,canım izlemek istiyorsa) oda ''Gönülçelen''. Durup düşününce abartılacak güzellikte bir dizi değil...Klasikleşmiş bir hikayesi var..Bana göre dizinin en büyük artılarından biri oyuncu kadrosunun iyi olması..Fakat dediğim gibi abartılacak derecede iyi bir dizi değil...


Bir diğer dizi ''Kavak Yelleri'' bir kaç defa yarım yamalakta olsa izlediğim bölümleri olmuştur..Bu akşamda televizyonda oynuyordu.Bir bakayım neler oluyor dedim..
Arkadaş ortamımdan duyduğum kadarıyla dizide ki Aslı karakteri önce Denizle çıkıyor ayrılıp Efeye koşuyor,Deniz ile barışıyor Efeyi bırakıyor,sonra başkası çıkıyor ikisini de bırakıp ona koşuyor,onunla ayrılıyor hooop böyle devam ediyor ! Hadi buna normaldir olur diyelim..Efe ölmüştü bir aralar, bu akşam bir baktım karşımda ''Fikret'' karakteriyle duruyor..
İzleyiciyi neden bu kadar yoruyorlar ? Senaryoyu neden bu kadar karmakarışık hale getiriyorlar ? 
Her şey reyting içinse o zaman tek söyleyebileceğim şey ''Lanet olsun bütün dizilere ! ''
Eğer Kavak Yelleri için ''Gençlik Dizisi'' ünvanı veriyorlarsa gerçek hayatta yaşadıklarımızdan en azından bir parça diziye yansıtsınlar !


Ve bir diğer dizi ''Çocuklar Duymasın'' çocukluğumda yeri olan bir dizidir.Yanlış hatırlamıyorsam salı akşamları yayınlanıyordu.Ve bütün aile karşısına geçip büyük bir zevkle izliyorduk...Ve çok iyi hatırlıyorum evi kahkaha seslerimiz inletiyordu...Komik,eğlenceli ve harika bir diziydi...(2 gün önce sorsalardı tek düşüncem bu idi)
Sanıyorum iki gün önce dizi televizyonda oynuyordu.Diziyi tekrar çekmeye kadar vermişler..(Keşke iyi etmişler diyebilseydim !) İzlemeye başladım ki başta dizinin oyuncularından biri olan Pınar Altuğ'un abartılı,hiç inandırıcı gelmeyen oyunculuğu ile karşılaştım....Dizide kullanılan replikler felaketti ! Eskiden ailecek toplaşıp izlediğimiz o dizideki samimiyetin,keyifli saatlerin,eğlenceli komik cümlelerin yitirildiğini anladım..
Keşke tekrar çekmeselerdi diyorum kendi kendime..Tadı damağımızda kalsaydı iyiydi şuan ki durumdan !


İkinci Bahar,Dadı,Çiçek Taksi,Sıdıka... Bu dizileri düşününce şuanda çekilenlerin tadı olmadığını düşünüyorum..Amacım asla verdikleri emeğe saygısızlık etmek değil..İzleniyorlar,seviliyorlar ki hala televizyonda oynuyorlar...Fakat şu saydığım ve aklıma gelmeyen eski dizilerin kaçının yerini tutabilirler ki ?


'' Televizyon bence çok eğitici bir buluş; Ne zaman biri televizyonu açsa, derhal yan odaya geçip kitap okuyorum...''




Groucho Marx

5 yorum:

  1. Tebrik ediyorum sizi.. Sanıyorum ki aynı frekanstayız..

    YanıtlaSil
  2. Doğarken ağelamışım, bari ölürken gülümseyeyim...

    YanıtlaSil
  3. Ölümün sırrını sordum bir gence
    Güldü de bu ani suale önce
    Ölüm dedi, ölüm bir hiçtir bence
    Gençliğimi yalnız aşk ile ördüm

    Rast geldim ak saçlı bir ihtiyara
    Lanetler ederdi bir eski yare
    Sorunca ölümü dedi bir çare
    Çünkü rüya gibi bir hayat sürdüm

    Bu sırrı sormağa karar verdim ben
    Hayatı hicranla dolu ölüden
    Baktı boş gözlerle ayet okurken
    Dedi ben hayatı ölümde gördüm

    Nazım Hikmet

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle yüreğinize selam olsun =))
    Bir yukardaki yazıyı sizi düşünerekte yazmıştım..Hayırlı bayramlar olsun sizin içinde.. :))
    Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Şarkıma eşlik edin...

..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...